Edukacija osobnih financija za cijelu obitelj

Pitate se kako bolje planirati osobne financije, no ne znate od kuda krenuti? Posjetite inovativnu e-learning platformu Piggy Bank!

Edukacija osobnih financija za cijelu obitelj

Pandemija COVID-19 značajno je utjecala na financijsku situaciju mnogih obitelji, a mnogi su pritom bili primoreni na neki oblik štednje. Unatoč krizi, na razini cijele Europske unije financijska je pismenost građana i dalje je na niskoj razini, a upravo je ona nužna kako bi se pametnije i odgovornije upravljalo osobnim financijama. 

Financijska pismenost važna je vještina koju moramo steći kako bismo donosili zdrave financijske odluke. Ona je puno više od pukog razumijevanja osnovnih koncepata štednje. Radi se o razumijevanju različitih aspekata osobnih financija, uključujući planiranje mjesečnih financija, štednje za mirovinu, upravljanje dnevnim budžetom i sl. Razumijevanje ovih koncepata omogućit će nam da se bolje krećemo u financijskom svijetu.

Odnos prema financijama uči se još od malih nogu stoga roditelji imaju važnu ulogu u oblikovanju financijskog ponašanja i odnosa svoje djece prema novcu. Nikad nije prerano početi učiti djecu o novcu. To će im omogućiti da već od malih nogu steknu zdrave navike i pametnije se suoče sa svim financijskim izazovima i zamkama koje će ih pratiti kroz odrastanje.

Iako možda zvuči kao dosadna tema, učenje o financijama može biti itekako zabavan proces za cijelu obitelj. 

Kako krenuti? 

Piggy Bank e-Learning platforma inovativni je projekt namijenjen podizanju razine financijske pismenosti za cijelu obitelj. Platforma sadrži razne edukativne materijale poput kvizova, escape room zadataka ili stripova koji pomažu pri usavršavanju znanja financijskog upravljanja s ciljem boljeg razumijevanja obiteljske ekonomije. Edukativni materijali namijenjeni su različitim dobnim skupinama; od najmlađe djece do njihovih roditelja, ali i baka i djedova. 

Uz Piggy Bank naučite kako planirati budžet te promijeniti i poboljšati svoj način života!