Odgovornost uprave trgovačkih društava (in-house)

Povratak na edukacije

Današnja dinamika poslovnog života zahtijevaju od direktora da dnevno donosi na desetine odluka, vrlo često od elementarnog i vitalnog značaja za samu kompaniju. Kada stvari krenu krivim smjerom, može li se direktor pozvati na činjenicu da nije imao dovoljno vremena ili informacija da donese ispravnu odluku?! Granica između loše poslovne odluke i odgovornosti direktora vrlo je tanka. Ovaj trening omogućit će Vam da spoznate kada je neka poslovna odluka samo „loša“, a kada se direktora može pozvati na odgovornost (imovinsku, ali i kaznenu). Nije nužno da direktor bude odgovoran za sve poslove i za svakog radnika. Trening ukazuje na mogućnost delegiranja poslova i odgovornosti kao i ugovaranja polica osiguranja od odgovornosti uprave. Ovaj trening namijenjen je ponajprije velikim i srednjim kompanijama koje žele prevenirati „loše“ poslovne odluke uprave te povećati svijest o odgovornosti ne samo kod direktora, već i kod nižih upravljačkih struktura.


Prijavi se

In house edukacije je izrada posebnog edukacijskog programa za Vašu tvrtku. In house program je prilagođen Vašim potrebama, rasporedu, a usklađen je s Vašim željama i potrebama. Predavanje je koncipirano kao osmosatni trening u trajanju od dva do tri dana, ovisno o potrebama klijenta. 

Odgovornost uprave trgovačkih društava polaznicima odgovara na brojna pitanja, mnoga koja se u posljednje vrijeme pojavljuju i u medijima, poput: za što mogu odgovarati direktori, članovi uprave i vlasnici društva? Kako se utvrđuje zloporaba položaja i ovlasti, odnosno prekršajna i kaznena odgovornost? Ove i brojne druge teme obrađuju se na ovom zanimljivom treningu s ciljem pružanja točnih informacija i savjeta vezne uz odgovornost vlasnika tvrtke, upravitelja i članova nadzornih odbora. 

Trening vodi ugledni i iskusni odvjetnik Siniša Babić (životopis predavača), mag. univ. spec., disciplinski sudac pri HOK-u, autor objavljenih stručnih radova na teme poput „Odgovornost uprave za štetu prouzročenu trgovačkom društvu“, "Pravni položaj i odgovornost članova nadzornog odbora“ i „Odgovornost uprave za štetu vjerovnicima trgovačkog društva“.

U okviru ovog treninga obrađuju se sljedeće teme:

 • vrste odgovornosti (kaznena, prekršajna i imovinska odgovornost);
 • odgovornost prema trgovačkom društvu koje se zastupa;
 • odgovornost prema vjerovnicima trgovačkog društva;
 • sudska praksa Visokog trgovačkog suda i Vrhovnog suda RH o imovinskoj i kaznenoj odgovornosti uprave;
 • osiguranje uprave od odgovornosti;
 • ugovor o radu menadžera;
 • zabrana konkurencije i sukoba interesa po Zakonu o trgovačkim društvima i Zakonu o radu;
 • zaštita poslovne tajne;
 • zaštita osobnih podataka;
 • zaštita tržišnog natjecanja;
 • ostale teme prema odluci i potrebama konkretnog klijenta.

Saznajte više o prednostima in-house edukacija ili nas nazovite na 01 4095 810.